Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Proiectul “Istoria Regalității în Școli”, prezentat de nepotul Regelui Mihai I, la Colegiul Emil Racoviță

Publicat: joi, 20 Februarie 2020 , ora 15.37
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Nepotul Regelui Mihai I a fost joi, la Brașov! "Istoria Regalității în Școli", un proiect realizat prin Asociația Principele Nicolae, a fost prezentat la Colegiul Emil Racoviță, chiar de Nicolae, nepotul Regelui Mihai I.

Prin intermediul acestui proiect se doreste valorificarea istoriei si a diversității culturale. Fostul principe Nicolae.

"A fost o mare bucurie să fiu aici și a fost și o surpriză pentru mine să aud câți elevi au citit despre evenimente istorice și despre Familia Regală.", a declarat fostul principe Nicolae, pentru Radio România Brașov FM.

Nepotul Regelui Mihai I și-a dorit ca elevii să atingă istoria la propriu, așa că le-a adus acestora mai multe obiecte cu o încărcătură istorică aparte, printre care o sabie din anii 30, care a aparținut unui ofițer din Armata Română, dar și poze cu buncii săi.

Cei 60 de elevii prezenti au avut opotunitatea de a-i adresa intrebari, fiind cuceriți de deschiderea acestuia.

Colegiul Emil Racoviță a fost singurul din județ care a găzduit acest eveniment.

"În baza acestui proiect, nepotul regelui Mihai I, Nicolae, a participat la o activitate organizată în școală. Un grup de elevi au realizat un mic scurtmetraj intitulat Coroana Regală în Politică, iar unul dintre elevi a elaborat o prezentare intitulată Regalitatea și Brașovul.", a precizat profesorul de istorie Adina Anghel, coordonator al evenimentului.

În premieră, la Brașov, Fostul Principe Nicolae a prezentat și o carte despre Regina Mamă Elena, care va fi lansată, în curand, la nivel național.

Adina Milea