Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Elev brașovean, vicecampion național la atletism

Publicat: luni, 24 Februarie 2020 , ora 9.26
Sursa foto: SRR
Sursa foto: SRR

Constantin Raul Pruteanu, elev în Clasa a X-a la Liceul cu Program Sportiv Brașov, își conturează visul de campion.

La 17 ani este vicecampion național la atletism. Pe 21 și 22 februarie 2020 s-au desfășurat, la București, în sala din Complexul Sportiv Lia Manoliu, Campionatele Naționale de Atletism, categoria Juniori 1. La proba de săritură în lungime, brașoveanul nostru a obținut locul II și medalia de argint, devenind vicecampion național, cu performanța de 6,86 m.

Raul practică atletismul din anul 2012, dar proba de lungime a abordat-o abia acum un an. A devenit, în timp, proba sa favorită care i-a mai adus un loc II la Campionatele Naționale categoria Cadeți, în vara trecută, o participare la Balcaniada de cadeți 2019 ( Istanbul) și un loc 8 la Campionatele Balcanice de juniori indoor, Istanbul, 2020.

Visul său este participarea la Campionatele Europene de cadeți care se va desfășura în vara acestui an la Rieti, în Italia. Zborul său va trebui să măsoare 7,05 m, ceea ce reprezintă baremul impus de Federația Internațională de Atletism, pentru a concura la această valoroasă competiție.

Raul nu este prea departe și este posibilă împlinirea acestui obiectiv prin disciplină, imens de multă muncă și tenacitate.

Adina Milea