Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Fără transport metropolitan la Tărlungeni, deocamdată

Publicat: joi, 27 Februarie 2020 , ora 16.56
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Fără transport metropolitan la Tărlungeni, deocamdată.

Deși ar fi trebuit introdus de la 1 martie, conform protocolului, lipsa autobuzelor speciale din flota RATBV face ca acest serviciu să fie întârziat, potrivit primarului comunei, Severius Beșchea.

Mai mult, primarul din Tărlungeni a mai lansat o idee pentru a-și ține promisiunea către electoral, respectiv ca transportul Tărlungeni - Brașov să fie efectuat în condiții civilizate la nivel de 2020, cu aer condiționat vara și căldură iarna.

"În Tărlungeni, transportul metropolitan se va rezolva în viitoarea perioadă. Am soluția, am pus bani în buget și o să mă duc să discut cu RATBV dacă sunt de acord să intre cu mine într-o colaborare, în sensul că să mă prindă cu un anumit procent, eu să achiziționez autobuzele noi, le introduc la dânșii prin soluții legale și să operez cu autobuze noi.", a spus Severius Beșchea.

În replică, directorul general al RATBV, George Cornea, a declarat, cu privire la propunerea primarului din Tărlungeni, că nu a fost înregistrată nici o solicitare în acest sens, deci nu se poate pronunța asupra ei.

Pe de altă parte, Severius Beșchea susține că nu este firesc nici să plătească sume importante de bani de la bugetul local, ca să se plătească niște curse în care autobuzele să circule goale, așa cum se întâmplă în alte comune unde este operațional tranportul metropolitan, în condițiile în care există concurență privată.

În fapt, după a explicat edilul, operatorul privat obișnuiește că ajungă în stație cu câteva minute înaintea curselor metropolitane și preia pasagerii, iar tarifele acestuia sunt mult sub cele ale transportului metropolitan.

Camelia Vlad