Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Farmaciile brașovene au epuizat stocul de măști chirurgicale

Publicat: vineri, 28 Februarie 2020 , ora 12.41
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Nu se mai găsesc măști chirurgicale în farmaciile brașovene. Din momentul în care au apărut focarele de infecție cu noul coronavirus în Italia, brașovenii au luat cu asalt farmaciile, iar măștile chirugicale s-au vândut ca pâinea caldă.

Farmaciștii spun, însă, că masca nu protejează în totalitate de gripă sau coronavirus, iar prevenția bolii trebuie făcută, întâi de toate, printr-o igienă riguroasă.

"Această psihoză ar trebui totuși să înceteze. Nu trebuie să facem provizii. Haideți să ne cumpărăm din farmacie un alcool sanitar, o cloramină și să ne mai dezinfectăm. Haideți să vedem ce înseamnă 20 de secunde de spălat pe mâini. Stimați pacienți, stimată comunitate, haideți să nu ne panicăm.", a spus Mirela Zamfirescu, președintele Colegiului Farmaciștilor Brașov.

Farmaciștii brașoveni se străduiesc să facă aprovizionarea cu cele necesare, însă spun că, în ultima perioadă, furnizorii vor să livreze măști doar condiționat, adică la pachet cu tensiometre:

"Eu primesc un număr de 5 cutii de măști dacă cumpăr încă 2 tensiometre, deci s-a ajuns la o isterie. Am măști acum în farmacie, probabil pentru o jumătate de oră cu 1.55 lei. Ieri am terminat niște măști care costau 4.99. Pacientul o să creadă că cine știe ce face farmacia.", a adăugat Mirela Zamfirescu.

Și pe site-urile de specialitate, stocurile de măști chirurgicale sunt foarte mici. Iar prețurile sunt pe măsură. O cutie cu 50 de bucăți ajunge să coste chiar și 200 de lei.

Adina Milea