Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Începe să scadă numărul cazurilor de gripă, la Brașov

Publicat: marți, 3 Martie 2020 , ora 16.07
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Începe să scadă numărul cazurilor de gripă la Brașov.

Astfel, conform centralizărilor făcute la nivelul Direcției de Sănătate Publică Brașov, în ultima săptămână din luna februarie au fost înregistrate peste 350 de cazuri de gripă, în tot județul. Cu peste 129 mai puține față de săptămâna 17-23 februarie.

Din cei peste 350 de brașoveni diagnosticați cu gripă, 27 au fost internați, iar 19 dintre aceștia au fost copii cu vârste între 0 și 14 ani, după cum arată centralizările DSP-ului.

Tot în ultima săptămână din februarie, 300 de brașoveni au fost diagnosticați cu pneumonie, iar 80 dintre ei au avut nevoie de îngrijiri spitalizate.

De asemenea, alte peste 2000 de persoane au făcut o formă de viroză, inclusă în categoria infecțiilor acute ale căilor respiratorii superioare. Însă au fost cazuri ușoare, doar 24 dintre aceștia primind îngrijiri în spital.

Adina Chirvasă