Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Soluție propusă pentru diminuarea poluării la Brașov

Publicat: marți, 3 Martie 2020 , ora 16.51
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Gratuitate în weekend pe transportul în comun, pe raza municipiului Brașov, este propunerea președintelui organizației municipale a PSD Brașov, Lucian Pătrașcu, pentru diminuarea poluării, o temă mult discutată mai ales în ultimele luni.

Chiar dacă pe lângă autoturisme, și fabricile din jurul municipiului au aportul lor la poluarea orașului, Lucian Pătrașcu este de părere că de undeva trebuie început, iar acest program pilor ar fi unul binevenit:

"Ne dorim ca, în una din zilele din săptămână, din punctul nostru de vedere ar fi sâmbăta sau duminica, toți brașovenii, indiferent de vârstă, să poată circula gratuit pe mijloacele de transport în comun, către zona centru și înapoi către periferia municipiului Brașov. În acest fel încurajăm circulația brașovenilor în mijloacele de transport în comun și faptul că brașovenii își pot lăsa mașinile acasă și se pot plimba oriunde în municipiul Brașov.", a spus Lucian Pătrașcu.

Lucian Pătrașcu crede că traficul din municipiul Brașov va scădea considerabil în perioada de weekend, iar dacă efectul va fi pozitiv, propune ca programul să fie extins. Programul nu ar fi aplicat și turiștilor, aceștia fiind obligați să plătească fiecare călătorie cu autobuzul sau troleibuzul:

"Turiștii vor plăti mijloacele de transport în comun. Este vorba doar pentru brașoveni și putem extinde lucrul acesta pentru cei care au pe buletin viză de flotant sau pentru studenții care sunt în municipiul Brașov.", a adăugat Lucian Pătrașcu.

Politicianul a subiniat faptul că, potrivit datelor afișate pe site-ul Consiliului Județean Brașov, Brașovul are doar 5 mp de spații verzi pe cap de locuitor, față de 24, cât este media în UE.

Camelia Vlad