Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Spitalul Județean, închis pentru vizitatori din cauza coronavirusului

Publicat: marți, 3 Martie 2020 , ora 17.11
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Având în vedere contextul crizei provocate de coronavirus, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov a luat decizia de a interzice vizitele pe toate secțiile unității sanitare, începând de astăzi.

Din păcate, mulți brașoveni au aflat despre această interdicție doar când s-au prezentat la spital, să-și viziteze rudele sau cunoștințele, și au citit anunțul pe ușă.

Trecând peste acest aspect, direcțiunea unității spitalicești a precizat despre consultațiile în regim de ambulator că acestea se desfășoară după programul stabilit și afișat, la fel și internările de zi.

Pentru a obține, totuși, informații despre pacienți, aparținătorii pot folosi telefonul din holul sediului central pentru a suna pe secție, acolo unde au internate rudele, dar numai între orele 12.00 – 14.00.

Mai trebuie spus că aparținătorii nu au voie să stea prea mult în Unitatea de primiri urgențe. Aceștia trebuie să lase un număr de telefon disponibil în momentul internării pacienților pe care i-au însoțit și să plece repede.

Managerul spitalului, dr. Călin Cobelschi, face apel la toți cetățenii să respecte măsurile impuse, acestea fiind luate în vederea protecției atât a pacienților internați în Spitalul Județean, sediul central și în pavilioanele Astra,  Mârzescu și Tractorul, cât și a personalului medical care își desfășoară activitatea în spital.

Totodată, cetățenii sunt sfătuiți să respecte recomandările Ministerului Sănătății cu privire la virusul Covid-19, pentru a minimaliza riscul de infectare cu coronavirus.

Potrivit informațiilor prezentate de Direcția de Sănătate Publică, la Brașov nu avem nici o persoană infectată cu coronavirus sau care să se afle în carantină. În schimb, 198 de brașoveni au fost obligați să se autoizoleze, aceștia fiind monitorizați la domiciliu. 

Camelia Vlad