Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Podurile de la Hălmeag și Crihalma vor fi inaugurate în luna mai

Publicat: miercuri, 4 Martie 2020 , ora 11.32
Sursa foto Consiliul Județean Brașov
Sursa foto Consiliul Județean Brașov

Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov, a inspectat, marți, stadiul lucrărilor la două poduri peste râul Olt, aflate în fază finală de construcție.

Este vorba despre podul de la Hălmeag, vechi de 100 de ani, care este reconstruit din temelii printr-un proiect accesat de CJ Brașov în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală II, și despre podul de la Crihalma, afectat iremediabil de inundațiile din 2018, a cărui proiectare a fost realizată de administrația județeană, finanțarea lucrărilor și construcția propriu-zisă fiind preluate de Compania Națională de Investiții (CNI), în urma demersurilor făcute de președintele CJ.

Reconstrucția podului de la Hălmeag este esențială pentru locuitorii din satele situate în dreapta Oltului - Felmer, Ticușul Vechi, Cobol, care zeci de ani au fost văduviți de o cale de acces sigură și directă înspre Făgăraș și Brașov. Podul peste râul Olt, care leagă satele Crihalma și Comăna de Jos, grav avariat în urma inundațiilor din vara anului 2018, este într-o fază avansată de reconstrucție.

"În felul acesta cele două comunități vor avea posibilitatea de a avea distanțe mult mai scurte de parcurs. Între Comăna și Crihalma, la acel pod, cetățenii erau nevoiți să ocolească și 37 km pentru a ajunge dintr-un capăt în altul. Erau foarte multe probleme cu copiii care trebuiau să meargă la școală, cu cei care trebuiau să beneficieze de serviciile de ambulanță sau cele de situații de urgență.", a spus Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov.

Vestea bună pentru locuitorii județului Brașov este că ambele poduri vor fi inaugurate în cursul lunii mai.

Camelia Vlad