Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Crește numărul petițiilor pentru amenajarea de parcuri în municipiu

Publicat: joi, 5 Martie 2020 , ora 11.03
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Petițiile pentru amenajarea de parcuri în municipiul Brașov se înmulțesc.

Mai ales brașovenii care locuiesc în cartierele de la periferia orașului și-ar dori să aibă câte un parc de dimensiuni considerabile, asemănător celui din zona Gării-Tractorul, astfel încât să poată desfășura activități mai ample, inclusiv sportive, decât o mică plimbare cu bebelușii în cărucioare.

Zilele trecute au fost lansate petiții pentru câte un parc în zonele Rulmentul și Bartolomeu-Avantgarden.

"Din păcate Bartolomeu Nord este văduvit de un parc adevarat aici peste linii. Toate parcurile mici sunt de fapt niște locuri de joacă, mai mici sau mai mari și cam atât. În Avantgarden avem un parc central, dar pentru cei aproape 15.000 de oameni care locuim aici este total insuficient. În Bartolomeul vechi, la fel.", a spus Codruț Nanu, autorul uneia dintre petiții.

Inițiatorul propune amenajarea unui parc pe o suprafață de aproximativ 12 ha, în apropierea zonelor nou construite, precum și de vechiul cartier Bartolomeu Nord. Dar terenul ar necesita niște exproprieri.

"Se poate expropria, se poate face și o negociere cu proprietarii. Este foarte important ca aceste parcuri mari să existe în interiorul cartierelor și nu în pădure, nu pe Tâmpa, nu în alte locuri unde nu sunt accesibile și pentru persoanele cu dizabilități sau bătrâni sau copii.", a adăugat Codruț Nanu.

După ce va aduna un număr confortabil de semnături pentru a justifica demersul, inițiatorul petiției a spus că va face o solicitare și către Primăria Brașov. În condițiile în care UE recomandă 26 mp de spații verzi pe cap de locuitor, la Brașov nu sunt nici 6 mp.

Camelia Vlad