Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Sânge pentru viață de la ISU

Publicat: joi, 5 Martie 2020 , ora 14.30
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Voluntarii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brașov s-au prezentat, joi dimineața, la Centrul de Transfuzii, pentru acțiunea "Sânge pentru viață".

Chiar dacă sunt foarte tineri, extrem de puțini dintre ei se aflau la prima donare și au venit să întindă o mână prietenească tuturor celor care au nevoie de sânge. 

"Salvatorii astăzi au donat sânge pentru viață. Deși colegii mei intrervin în fiecare zi la misiuni pentru salvarea vieții oamenilor, la zeci de misiuni, dorim să arătăm populației că putem salva vieți și într-un alt mod, printr-un simplu gest.", a spus maiorul Ciprian Sfreja, purtătorul de cuvânt al ISU Brașov.

Voluntarii sunt obișnuiți să salveze vieți, astfel că, deși de această dată au făcut-o de la distanță, pentru ei a fost un gest firesc. De altfel, aceștia îi îndeamnă pe toți românii să doneze periodic sânge, deoarece este sănătos și poate face diferența dintre viață și moarte în multe cazuri.

În această perioadă, Centrul de Transfuzii din Brașov a recoltat sânge suficient, însă în țară au mai existat locuri în care a fost nevoie ca acesta să fie adus din alte orașe.

Sorin Țârcă