Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Blocurile din Făgăraș, eficientizate energetic, pe bani europeni

Publicat: miercuri, 11 Martie 2020 , ora 11.23
Sursa foto: Primăria Făgăraș
Sursa foto: Primăria Făgăraș

Blocurile din Făgăraș vor fi eficientizate energetic cu fonduri europene.

În acest sens, Primăria a prelungit până în 23 martie termenul pentru înscrierile în cel de-al doilea proiect de reabilitare și eficientizare a imobilelor din oraș.

Sunt eligibile inclusiv blocurile turn, iar dacă se strâng toate semnăturile necesare de la proprietari, vor fi reparate, înlocuite sau modernizate și lifturile.

,,Patru blocuri vor fi reabilitate în cadrul primului proiect, iar lucrările presupun: izolare termică perimetrală a ferestrelor, a pereților exteriori, a zonei de intrare în scară, a soclului, a planșeului peste subsol și termoizolarea planșeului peste ultimul nivel. De asemenea, se vor mai realiza lucrări de înlocuire a tâmplăriei exterioare la camere și balcoane, inclusiv a tâmplăriei aferente accesului, închiderea balcoanelor și/sau a logiilor, dotarea instalației cu corpuri noi de iluminat economice de tip LED și montarea senzorilor de mișcare pentru iluminatul din casa scării și acces în clădire.

Alte măsuri conexe ce vor fi întreprinse sunt: desfacere/refacere tencuieli exterioare la fațadele deteriorate, reparații tencuieli în jurul golurilor după desfacerea tâmplăriei din lemn existente și desfacerea termosistemului existent.

Pentru realizarea termoizolației planșeului peste ultimul nivel se propune desfacerea straturilor izolatoare existente; montarea unei balustrade metalice de protecție la terasă, ancorată pe contur, lângă atic, iar acolo unde țeava de alimentare cu gaz a imobilului incomodează montarea polistirenului se va proceda la demontarea și re-montarea ulterioară a acesteia.'' potrivit unui comunicat de presă remis redacției.

Nucu Jalea