Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

La nivelul județului Brașov, până la această oră nu există persoane infectate cu coronavirus

Publicat: vineri, 13 Martie 2020 , ora 10.16

La nivelul județului Brașov, până la această oră nu există persoane infectate cu coronavirus, 57 de persoane sunt în carantină iar 262 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu, conform Direcției de Sănătate Publică Brașov.

Probele recoltate de la bărbatul de 29 de ani, din localitatea Brașov, întors în data de 11 martie din Milano, Italia, cu febră și tuse, internat la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov au fost analizate în laboratorul de biologie moleculară al acestui spital. Rezultatul este NEGATIV.

Creșterea numărului de persoane aflate în carantină (de la 35 la 57) se datorează unor noi sosiri din străinătate, din zona roșie. De la intrarea în România, aceste persoane au fost escortate de Jandarmerie și Poliție și aduse în județul Brașov, unde au fost așteptate de reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Brașov și ai Instituției Prefectului. Persoanele nou carantinate sunt asimptomatice și urmează a le fi recoltate probe.