Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Căminele studențești, aproape goale din cauza pandemiei de coronavirus

Publicat: sâmbătă, 14 Martie 2020 , ora 8.46
SRR
SRR

Pandemia de coronavirus, declarată la nivel mondial, a închis și Universitatea Transilvania din Brasov. Pentru a limita riscul de infecție cu noul coronavirus cursurile au fost suspendate până în 29 martie, iar activitatea didactică a fost reorganizată în sistemul online - profesorii comunicând, cu studenții prin intermediul platformei e-learning. Odată luată această decizie, peste 70% din studenți au plecat. În căminele studențești s-au înăsprit măsurile de igienă, astfel încât atât personalul, cât și studenții rămași să evite riscul îmbolnăvirii cu noul COVID 19.

"În căminul 10 sunt în jur de 340 studenți cazați, dintre care 100 sunt străini. Aceștia din urmă trebuie să rămână în cămin, pentru că nu au cum să plece din țară, pentru că sunt interdicții. Sunt studenți din Italia, Spania, unde există cod roșu de coronavirus. Dintre studenții români, 50% au plecat acasă, restul mai sunt încă în cămin, pentru că ei lucrează", a declarat administratorul căminului studențesc, Lucia Stan.

În cămine s-au intensificat măsurile de igienă, astfel încât s-au curătat toate spațiile, iar la intrarea în cămine există o zonă permanentă pentru dezinfectare.

"Avem studenți din Turcia, Rusia, Republica Moldova… Ei încă sunt în cămin. Împreună facem igienizare în cămin, la grupurile sanitare, pe holuri, casa scării", a precizat Mirela Paul, alt administrator de cămin.

Printre studenții rămași în cămine se numără cei cu bursa Erasmus și cei care au un loc de muncă și nu pot lucra de acasă.

Reprezentanții universității Transilvania spun că vor lua în calcul prelungirea suspendării cursurilor și după 29 martie.

Radio România Brașov FM