Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Pandemia de coronavirus afectează și turismul din stațiunile montane

Publicat: sâmbătă, 14 Martie 2020 , ora 9.42
SRR
SRR

Brașovul este pe deplin afectat de acest virus, iar turiștii au anulat peste 90% din rezervările ce erau programate în următoarea perioadă, în Poiana Brașov. Hotelierii de aici se află într-o situație tragică și nu știu cum vor reuși să își acopere cheltuielile. Vacanțele anulate pe bandă rulantă din cauza COVID 19 i-ar putea determina pe unii hotelieri să suspende activitatea pe o perioadă nedeterminată. Totodată, aceștia spun că în weekend, gradul de ocupare din Poiana Brașov va fi de maximum 10%.

Președintele Asociației de Turism Poiana Brașov, Roxana Cojocea a declarat: „Situația este dezastruoasă la modul general, iar turismul este afectat în mod deosebit. Sunt hoteluri care nu s-au închis, încă, dar urmează să-și suspende activitatea. Nu mai putem vorbi despre vânzări, acum discutăm despre măsuri de precauție, despre igienă… Toate acestea se respect strict, nu sunt tratate la modul superficial”

Hotelierii fac apel la Guvern și roagă să ia în seamă situația alarmantă de acum și să îi scutească de plata taxelor salariale și a impozitelor pentru următoarele trei luni. Unii hotelieri din Poiana Brașov și-au trimis angajații acasă, în concediu fără plată.

Este pentru prima dată în 15 ani când Poiana Brașov este aproape pustie. În această perioadă întâlnim puțini turiști, iar parcările sunt și ele aproape goale.

Radio România Brașov FM