Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Spații de carantină în hoteluri din Brașov

Publicat: luni, 16 Martie 2020 , ora 10.04

Trei hoteluri din Brașov vor putea deveni spații de carantină după ce proprietarii au pus clădirile la dispoziția autorităților. Decizia a fost luată în general pe fondul scăderii drastice a numărului de turiști.

Nucu Jalea, corespondentul Radio România Brașov FM, relatează: "Autoritățile medicale au la dispoziție trei hoteluri din Brașov în caz că au nevoie să le transforme în spații de carantină. Angajații unuia dintre hoteluri au fost trimiși deja în concediu fără plată, iar patronal a spus că va încerca să le asigure mijloacele de subzistență, în limita posibilităților. Autoritățile sanitare au demarat procedurile pentru inspectarea celor trei hoteluri și dezvoltă un plan pentru ca acestea să fie folosite ca spații de carantină. Și un lanț de restaurante și hoteluri din Brașov și-a închis activitatea cu publicul, dar va ține deschisă activitatea de catering. În caz de nevoie, în bucătăriile acestui lanț se pot produce aproximativ 5.000 de porții de mâncare pe zi. Și alți proprietari de hoteluri din Brașov se pregătesc să sisteze activitatea, având în plan să le pună la dispoziția autorităților medicale. Majoritatea proprietarilor de hoteluri aleg să le ofere angajaților posibilitatea de a-și lua concediu legal, iar dacă situația va continua se va trece la concediu fără plată".

Radio România Brașov FM