Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

UPDATE. Farmacista din Brașov infectată cu COVID-19 nu ar fi interacționat cu pacienți

Publicat: miercuri, 18 Martie 2020 , ora 21.08

Vestea că o farmacistă din Brașov, care a fost confirmată pozitiv cu coronavirus, ar fi intrat intrat în contact nu doar cu colegi, ci și cu mulți pacienți, a creat multă vâlvă în cursul zilei de astăzi, mai ales că informațiile despre acest caz din partea autorităților au lipsit cu desăvârșire. Doar președintele Colegiului Farmaciștilor - filiala Brașov ne-a oferit câteva date cu privire la această situație, informându-ne că, după știința sa, farmacista în speță este în concediu și că a intrat în farmacia în care lucrează doar câteva minute, ca orice pacient.

Citiți aici detalii: 

ttp://www.radiobrasovfm.ro/stire/o-farmacista-din-braov-ar-fi-infectata-cu-coronavirus/2610451/5781/5

În cursul serii, compania care administrează unitatea unde farmacista este angajată a transmis clarificări în acest caz.

Astfel, A&D Pharma - Dr.Max Group menționează: "În perioada 07-15.03.2020, angajata noastră aflată în concediu de odihnă, confirmată pozitiv cu virusul COVID-19, a trecut pasager prin 3 farmacii ale noastre, dar nu a intrat în contact cu pacienții farmaciilor grupului nostru. Pentru că ne pasă și pentru că punem sănătatea oamenilor înaintea interesului de business, am hotărât să închidem provizoriu farmaciile pentru a fi dezinfectate și să ne asigurăm în acest timp că toți angajații care au intrat în contact direct sau indirect nu prezintă simptome și niciun risc. Acestea se vor redeschide de îndată ce acest lucru va putea fi făcut în deplină siguranță. În acest moment, colega noastră infectată cu virusul COVID-19 se află în spital, sub supravegherea medicilor, iar angajații noștri vor fi testați. Compania noastră face parte dintr-un grup care respectă reglementările în vigoare, ținem la sănătatea și siguranța pacienților, dar și a angajaților noștri și nu am face nimic care să aducă atingere acestora".

Camelia Vlad