Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Coronavirus modifică și programul la transportul în comun din Brașov

Publicat: joi, 19 Martie 2020 , ora 14.29
foto: RATBV
foto: RATBV

În contextul epidemiei de coronavirus - COVID 19, RATBV S.A. recomandă tuturor persoanelor să facă doar acele deplasări care sunt imperios necesare și implementează mai multe măsuri. Printre acestea, suspendarea curselor de noapte, în intervalul 23.30-2.30, ce se efectuau în zilele de vineri și sâmbătă pe liniile 1, 2, 4, 17, 28, 31, 34 și 52, și reducerea frecvenței de circulație pe linia 20, Livada Poștei - Poiana Brașov, de la 30 la 60 de minute.

De menționat este și aplicarea în circulația mijloacelor de transport public de călători din Municipiul Brașov a Programului de vacanță prevăzut în Planul de Transport al Municipiului Brașov, pe perioada de suspendare a cursurilor școlare.

Programul de vacanță presupune diminuarea numărului de autobuze pe nouă dintre cele 42 de trasee, respectiv pe liniile: 5, 6, 17, 23, 23B, 32, 36, 50 și 52. Măsura are în vedere reducerea expunerii la posibilitatea contaminării pasagerilor cu noul virus, precum și pentru descurajarea realizării călătoriilor care nu sunt imperios necesare.

Noile orare de circulație vor fi afișate de mâine pe panourile electronice din stații și în cel mai scurt și în format tipărit în stații, precum și pe site-ul www.ratbv.ro;

Dată fiind situația actuală, RATBV S.A. face un apel către toți clienții săi, cu precădere către persoanele în vârstă, să de a dovadă de înțelegere și să facă doar acele deplasări care sunt absolut necesare.

De asemenea, RATBV S.A. a extins în mod semnificativ lista cu titlurile de călătorie (bilete și abonamente) ce pot fi achiziționate prin intermediul aplicației 24pay. Această măsură a fost luată pentru protecția clienților și angajaților RATBV S.A. și vizează limitarea contactelor călătorilor cu bancnotele, cu aparatele poziționate în zone cu flux mare de oameni, precum și cu angajații societății.

Mai multe detalii despre modificările RATBV și tarife aflați de pe site-ul Regiei: www.ratbv.ro

Camelia Vlad