Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Spitalul de Boli Infecțioase Brașov a intrat în posesia a 500 de teste pentru depistarea infecției cu COVID-19

Publicat: vineri, 20 Martie 2020 , ora 12.56
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Spitalul de Boli Infecțioase Brașov a intrat astăzi în posesia a 500 de teste pentru depistarea infecției cu COVID-19, pentru aparatul Real Time PCR din laboratorul de biologie moleculară. Lotul primit astăzi la Brașov este doar o parte din cele 2.500 de teste comandate de conducerea spitalului.

La solicitarea Consiliului Județean Brașov, care are în administrare mare parte dintre spitalele județului, conducerea Spitalului de Boli Infecțioase a transmis că achizițiile de echipamente de protecție și materiale sunt realizate, iar stocurile sunt refăcute constant.

Astfel, s-a făcut o realocare de fonduri din partea administrației județene, 110.140 de lei fiind distribuiți pentru achiziționarea de materiale sanitare, reactivi, dezinfectanți, materiale de laborator, materiale și prestări de servicii cu caracter funcțional.

Din suma de 300.000 de lei alocată de Ministerul Sănătății s-a dat drumul la achizițiile directe pentru consumabile, recoltoare și alte materiale necesare, 2.000 de recoltoare fiind deja livrate, potrivit Consiliului Județean Brașov.

Problema asigurării de resurse umane de suport, în funcție de solicitări, se va rezolva prin detașarea unor angajați de la alte spitale din oraș, pentru o perioadă de maximum 60 de zile, ținând cont de faptul că Spitalul de Boli Infecțioase este spital de primă linie în combaterea COVID-19.

Camelia Vlad