Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Stocuri de echipamente medicale de rezervă pentru 45 de zile, la Spitalul de Copii Brașov

Publicat: joi, 26 Martie 2020 , ora 16.05
foto: Spitalul de Copii Brașov
foto: Spitalul de Copii Brașov

Și la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Brașov conducerea unității a făcut toate eforturile pentru a asigura necesarul de echipamente de protecție, medicamente și materiale sanitare necesare în contextul epidemiei, a declarat directorul medical al unității, dr. Liviu Muntean.

Sursa citată precizează că magazia spitalului a fost aprovizionată, astfel încât să se asigure un stoc de rezervă pentru o perioadă de 45 de zile. Spitalul nu folosește dezinfectanți Horeca, singurii dezinfectanți utilizați sunt cei care au avizul Ministerului Sănătății de încadrare în categoria produselor biocide și care sunt incluși în Registrul național al produselor biocide.

Spitalul de Copii are în prezent o rată de 30 de prezentări urgente pe zi, față de o rată de 120 de prezentări pe zi în regim de urgență înainte de izbucnirea pandemiei. Unitatea nu înregistrează cazuri de pacienți infectați cu COVID-19, a precizat dr. Muntean.

A fost instalat un cort de triaj în curtea spitalului pentru a se lua toate măsurile ca pacienții cu posibile afecțiuni respiratorii să fie izolați din primele momente, pentru prevenirea răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2. S-au modificat circuitele din cadrul spitalului, pentru ca pacienții infectați să fie izolați până la preluarea lor la Spitalul de Boli Infecțioase și s-a elaborat un plan de prevenire și limitare a infecției cu virusul SARS-CoV-2.

De asemenea, s-a restrâns activitatea secțiilor, iar personalul medical a fost organizat astfel încât să se asigure serviciile medicale la pacienții internați, dar și o rezervă de personal care să poată fi chemată de la domiciliu. Personalul medical este echipat corespunzător și primește în fiecare dimineață echipamentul solicitat de către șefii de secție. Solicitările se fac în scris, iar predarea echipamentului se face pe baza unui proces verbal.

În concluzie, spitalul este pregătit să facă față posibililor pacienți infectați cu SARS-CoV-2, fiind printre primele care a luat măsurile necesare în acest scop, a adăugat dr. Liviu Muntean.

Camelia Vlad