Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

COVID-19. Încă patru decese confirmate în România

Publicat: joi, 26 Martie 2020 , ora 20.20
Sursa foto: Radio Romania International
Sursa foto: Radio Romania International

Încă 4 decese ale unor persoane infectate cu COVID-19 au fost confirmate, în această seară, de către grupul de Comunicare Strategică. Numărul total al persoanelor care au murit se ridică, astfel, la 22.

Este vorba despre un bărbat de 56 ani, din județul Dâmbovița, hemodializat la un Centru de dializă, internat inițial la Spitalul de Urgență București Floreasca, transferat în data de 23 martie, atunci când a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus la Spitalul de Boli Infecțioase V. Babeș - ATI.

A doua persoană decedată este un bărbat de 49 ani, din județul Timiș, neinternat. Acesta s-a prezentat în data de 20 martie la UPU a Spitalului Județean de Urgență Timișoara unde a fost diagnosticat cu Pneumonie acută. I s-a recomandat consult de specialitate la Spitalul de Boli Infecțioase. Conform pacientului , acesta nu a călătorit în străinătate și nici nu a fost contact al unei persoane pozitive. În 21 martie bărbatul s-a prezentat și la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara unde a fost diagnosticat cu pneumonie acută, însă nu a fost internat. Pe 24 martie starea bolnavului s-a deteriorat și a fost solicitată ambulanța, i s-a recoltat proba de exudat pentru COVID și a fost lăsat la domiciliu. Rezultatul testului a fost confirmat ca fiind pozitiv pe 26 martie, dată la care bărbatul a și decedat. Pacientul avea boli cronice preexistente, poliartrită reumatoidă și hipertensiune arterială, a precizat sursa citată.

De asemenea, o femeie de 70 ani, din județul Neamț, internată în Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț-Nefrologie pentru hemodializă și-a pierdut viața. Starea acesteia s-a agravat pe 25 martie când au fost recoltate probe, însă femeia a murit în aceeași zi. Confirmat pozitiv în data de 26 martie. Și un bărbat de 45 ani, din județul Arad și-a pierdut viața. Acesta a fost confirmat pozitiv la testul de coronavirus în data de 25 martie și a murit în aceeași zi, în ambulanță, în timpul transferului la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara.

Radio România Brașov FM