Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Voluntarii din Corpul de Voluntari al Primăriei vor fi verificați

Publicat: vineri, 27 Martie 2020 , ora 14.56
Sursa foto romania-actualitati.ro - Ionut Iamandi
Sursa foto romania-actualitati.ro - Ionut Iamandi

Cei care își doresc să facă parte din Corpul de Voluntari al Primăriei vor fi aleși, dar după ce va fi făcută o verificare.

Modul de recrutare și verificare va fi stabilit în perioada următoare. Cei aleși vor semna și un contract de voluntariat. De asemenea, toți voluntarii vor avea legitimații de voluntari, tocmai pentru ca beneficiarii să știe că ei sunt cu adevărat voluntari și nu excroci.

Sunt doar câteva dintre punctele discutate în ședința ce a reunit pe toți reprezentanții ONG-urilor ce vor să ajute, la Primărie.

Între altele, în timpul discuțiilor au fost stabilite și grupurile vulnerabile și modalitatea de lucru între organizații și municipalitate. Astfel, ajutați de voluntari vor fi trei categorii de persoane. Una este alcătuită din cei care nu se pot deplasa de la domiciliu pentru cumpărături (fie sunt persoane în vârstă, fie sunt persoane cu dizabilități, fie sunt persoane în izolare la domiciliu). Apoi mai sunt persoanele care nu se pot deplasa, dar nici nu au banii necesari pentru cumpărături. A treia categorie este formată din persoanele cu nevoi speciale de îngrijire. Voluntarii vor ajuta prima categorie.

Adina Chirvasă