Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Drumețiile montane și schiatul pot fi sancționate acum cu până la 20.000 de lei

Publicat: luni, 30 Martie 2020 , ora 11.58

Având în vedere prevederile Ordonanțelor militare care reglementează libertatea de mișcare, precum și cele cuprinse în Hotărârile Comitetului Local pentru Situații de Urgență, domeniul schiabil și traseele montane sunt închise, total.

Autoritățile locale din Brașov atrag atenția că utilizarea acestora, indiferent că este vorba despre schiul de tură, pe domeniul schiabil sau de drumeții pe potecile de pe Tâmpa sau Masivul Postăvarul, se sancționează conform prevederilor legale.

"Totodată, în cazul în care este nevoie de intervenția Serviciului Salvamont, salvatorii montani au obligația de a comunica datele de identitate a persoanelor care au fost salvate, pentru a se lua măsurile legale de sancționare, prevăzute în Ordonanțele Militare, respectiv, pentru persoanele fizice, amendă între 2.000 și 20.000 de lei, iar pentru persoanele juridice, între 10.000-70.000 de lei",au anunțat reprezentanții Primăriei Brașov.

Camelia Vlad