Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Măsuri ca în vreme de război și la Maternitatea Brașov

Publicat: luni, 30 Martie 2020 , ora 14.56

În videoconferința de presă de astăzi a președintelui Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, și a dr. Mircea Preda, managerul Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie "Dr. A.I. Sbârcea" Brașov, au fost precizate măsurile implementate la nivelul acestui spital din cauza pandemiei.

Astfel, dr. Mircea Preda a afirmat că situația nu este chiar cea de dorit nici la Maternitatea Brașov, în sensul că personalul medical este nevoit să se comporte ca în vreme de război. S-au achizitionat măști, mănuși și dezinfectanți, produse care ajung o perioadă, dar nu prea lungă, drept pentru care sunt așteptate și alte comenzi. Aici intervine problema care ne-a fost prezentată și la celelalte spitale, generată de faptul că distribuitorii și furnizorii cu care spitalul avea contracte încheiate de multă vreme, acum nu mai pot onora comenzile și este necesară găsirea altor furnizori.

Pe de altă parte, pentru a se reduce cât mai mult riscul de infectare cu coronavirus printre cadrele medicale, caz în care s-ar închide spitalul, s-a luat decizia să se lucreze în ture, prin rotație, câte o săptămână la serviciu, alta acasă.

De aceea, managerul unității, dr. Mircea Preda a făcut un apel la pacientele care vor ajunge la Maternitate, cu ambulanța sau nu, să fie oneste și să declare dacă au avut anterior contact cu o persoană din zona de risc, poate chiar infectată cu virusul COVID-19, sau dacă provin din izolare sau carantină.

De asemenea, dr. Preda a mai spus că ar fi de dorit schimbarea protocolului de testare, astfel încât să aceasta să fie permisă la toate cadrele medicale din spital, precum și la pacientele care ajung la spital, chiar asimptomatice.

"Onestitatea a contat enorm în cazurile nefericite de săptămâna trecută, pentru că pacientele au spus adevărul și au ferit atât personalul medical cât și celelalte paciente, de o posibilă infectare. De asemenea, fac un apel să se schimbe protocolul de testare, să se poată testa personalul medical pentru a nu avea colegi asimptomatici care să poată infecta alți colegi, precum și pentru a testa toate pacientele care se internează în spital. Pericolul cel mai mare este reprezentat de persoanele care sunt asimptomatice, care nu știu că au boala și, fără să-și dea seama, pot infecta persoanele din jur", a precizat dr. Preda.

Camelia Vlad