Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Primăria Făgăraș anulează toate evenimentele din 2020 și dotează Spitalul Municipal cu ventilatoare mecanice și teste COVID-19

Publicat: luni, 30 Martie 2020 , ora 15.43

Primăria Făgăraș anulează toate evenimentele care urmau să se desfășoare anul acesta, inclusiv Zilele Cetății, prevăzute în calendarul manifestărilor cultural-educative, sportive și artistice.

De asemenea, instituția nu va mai acorda granturi asociațiilor și fundațiilor.

Astfel, suma totală de 787.000 de lei va fi redirecționată către Spitalul Municipal "Dr. Aurel Tulbure" Făgăraș.

Banii vor fi folosiți la achiziționarea de ventilatoare mecanice pentru dotarea paturilor de la Terapie Intensivă, cumpărarea de teste COVID-19 și a unui tunel pentru dezinfecția personalului medical.

În plus, primarul Gheorghe Sucaciu a avut o discuție cu 18 primari ai comunelor din apropierea municipiului și i-a invitat să contribuie cu bani din bugetele locale, pentru dotarea unității spitalicești care deservește toată Țara Făgărașului.

După ce edilii vor efectua rectificările bugetare, Primăria Făgăraș va publica suma cu care va contribui fiecare comună.

Nucu Jalea