Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Aparat de testare pentru COVID 19, la Spitalul Județean Brașov

Publicat: miercuri, 1 Aprilie 2020 , ora 17.39
Sursa foto AGERPRES
Sursa foto AGERPRES

Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov primește astăzi echipamentele pentru diagnosticarea infectării cu noul coronavirus prin metoda PCR, precum și o parte din reactivi, achiziționate din fonduri alocate din bugetul CJ Brașov.

 Este vorba despre echipamentul de Real Time PCR și cel de extracție a acidului nucleic, complet automat, cu risc scăzut de contaminate a personalului medical. Cu acestea pot fi executate 48 de probe în 140 de minute, însă trebuie adăugat timpul necesar pentru recepția probelor ce urmează a fi testate și pregătirea aparatului cu reactivi și consumabile. Practic, lucrându-se în două ture pe zi, se vor putea prelucra aproape 100 probe. 

Echipamentele vor funcționa începând de luni, 6 aprilie, la Staționarul Tractorul, care va deveni astfel al doilea centru din județul Brașov unde se realizează testarea pentru COVID-19 (după cel de la Spitalul de Boli Infecțioase). 

Potrivit conducerii Spitalului Județean, circuitele sunt pregătite, personalul este implicat, iar până la sfârșitul acestei săptămâni se va realiza instruirea celor care vor efectua testele. Unitatea dispune de medici de laborator specializați în biologie moleculară, dar sunt și medici rezidenti în pregătire, care și-au exprimat dorința să învețe și să ajute.

„Felicit conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență pentru faptul că într-un timp relativ scurt a achiziționat aparatul de testare Real Time PCR. Este vorba despre un echipament automat, mult mai performat decât cel care se află în prezent la Spitalul de Boli Infecțioase. De asemenea, vreau să mulțumesc Universității Transilvania, care pe lângă faptul că ne-a pus la dispoziție un aparat PCR extrem de util pentru realizarea de teste, ne-a sprijinit și prin punerea la dispoziție a unor spații de cazare pentru personalul medical”, a spus președintele CJ Brașov.
Camelia Vlad