Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

HOSPICE Casa Speranței își oferă sprijinul celor din prima linie a luptei împotriva coronavirusul

Publicat: joi, 2 Aprilie 2020 , ora 12.19
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

HOSPICE Casa Speranței se implică în sprijinirea eforturilor celor din prima linie în lupta contra noului coronavirus.

Astfel, HOSPICE Casa Speranței a pus la dispoziție un spațiu de cazare pentru personalul medical din Brașov. Clădirea, care găzduiește în mod obișnuit cursurile de educație pentru îngrijiri paliative organizate de fundația HOSPICE Casa Speranței, dispune de 16 locuri de cazare.

Reprezentanții Consiliului Județean Brașov au repartizat deja aici medici, asistente medicale și infirmiere de la un spital din Brașov, ia cei de la HOSPICE anunță că acest imobil va rămâne la dispoziția Consiliului Județean Brașov până la încheierea situației de urgență.

„Este o perioadă grea pentru noi toți, dar e mai important ca niciodată să fim solidari cu personalul medical din prima linie și să găsim împreună soluții pentru a depăși cu bine această criză fără precedent. Sperăm că ideea noastră de ajutor nu este una solitară și că împreună îi putem proteja pe cei de a căror sănătate depind astăzi viețile noastre”, a declarat Mălina Dumitrescu, Director Programe HOSPICE Casa Speranței. 


Și cei care ajută au nevoie de ajutor. Între timp, cele două spitale ale HOSPICE Casa Speranței, din București și din Brașov, rămân deschise pentru pacienții care înfruntă un diagnostic oncologic.

Cele două spitale funcționează 24/24, iar medicii și personalul clinic HOSPICE rămân în continuare, ca până acum, alături de bolnavii de cancer cu grijă, empatie și îngrijirea de care au atât de multă nevoie. 

„Cancerul nu stă la distanță nici măcar acum, iar tratamentele pentru durere și procedurile medicale nu pot fi amânate. Toate serviciile oferite de HOSPICE Casa Speranței în cele două spitale sunt 100% gratuite pentru pacienți și pentru familiile lor și nu ar fi posibile fără ajutorul comunității. Ca să putem rezista în această situație de criză și ca să putem ajuta în același timp și sistemul public de sănătate, degrevându-l de pacienții incurabili, avem noi înșine nevoie de ajutor”, au mai spus reprezentanții HOSPICE. 


Fiecare ajutor contează!Cei care vor să se implice o pot face pe: 

🔹 https://www.hospice.ro/doneaza/

🔹 Cont RAIFFEISEN BANK (SWIFT: RZBRROBU) - RO30 RZBR 0000 0600 1220 1968 (RON), CUI: 4921504 –Fundația HOSPICE Casa Speranței, 

🔹 Sau SMS la 8844 cu mesaj TIMP (cost 2 EUR).
Adina Chirvasă