Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Primul pacient cu coronavirus a ajuns la Spitalul de Neurologie, pe picioarele lui, cu o mască pe față

Publicat: joi, 2 Aprilie 2020 , ora 12.40

La Spitalul de Neurologie și Psihiatrie Brașov a ajuns aseară primul pacient cu COVID-19. El a fost adus cu ambulanța, pe picioarele lui, având o simplă mască pe față, nicidecum cu izoleta, conform protocolului.

Managerul unității, dr. Nicușor Bîgiu, a confirmat situația, cu mențiunea că brașoveanul a fost internat pe secția de neurologie, în spațiul dedicat pacienților cu coronavirus:

"Este pe secțiile de neurologie care au fost mutate, în spațiul dedicat special pentru COVID-19", a spus dr. Nicușor Bîgiu.

Amintim că Spitalul de Neurologie și Psihiatrie Brașov este unitate de a treia linie în combaterea epidemiei de coronavirus la Brașov, după Spitalul de Boli Infecțioase și Spitalul de Pneumoftiziologie Stejeriș.

Potrivit managerului Nicușor Bîgiu, la Spitalul Neuro vor putea fi internați până 160 de pacienți cu COVID-19, de gravitate ușoară sau medie.

Când se folosește izoleta?

Purtătorul de cuvânt al ISU Brașov, Ciprian Sfreja, ne-a prezentat condițiile în care un astfel de pacient infectat cu Covid 19 poate fi transportat cu autospecialele medicale de intervenție. Acesta susține că transportul pacienților confirmați cu COVID 19 se poate efectua și fară izoletă, în condiții de sigurantă, dacă personalul medical și paramedical care efectuează transportul să fie echipat corespunzător, pacientul suspectat de COVID 19 să nu interacționeze cu alte persoane neechipate corespunzator și să poarte mască și mănuși pentru protecție. După efectuarea transportului se urmează procedurile de decontaminare și dezinfectare a personalului medical/ paramedical și a ambulanței. Transportul pacienților se face în urma solicitărilor primite pe SNUAU 112, indiferent dacă solicitarea este primită pe timpul zilei sau pe timpul nopții, potrivit reprezentantului ISU Brașov, Ciprian Sfreja. (atașat fișier audio cu precizările ISU Brașov)

Camelia Vlad