Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Lecturi online la Biblioteca Județeană George Barițiu

Publicat: joi, 2 Aprilie 2020 , ora 13.51

Trecem printr-o perioadă dificilă în care, în ciuda distanțării sociale și a izolării, nevoia de cultură rămîne aceeași.

Din rațiuni lesene de înțeles, instituțiile de cultură, teatrele, bibliotecile, muzeele și-au închis porțile pentru public, iar activitatea s-a mutat în mediul online.

Și Biblioteca Județeană George Barițiu și-a deschis rafturile digitale. În această săptămână cititorii sunt invitați la lectura online.

Două proze scurte ale scriitorului Doru Preda pot fi citite pe site-ul bibliotecii, bjbv.ro, în secțiunea evenimentul săptămânii.


“Povestaș șarmant, Doru Preda te conduce prin zeci de microuniversuri, îți scoate în cale iubiri pierdute, dorințe interzise, neîmpliniri, vieți sfărâmate, enigme greu de deslușit. Unul dintre avantajele debutului la maturitate e că nu mai vrei să impresionezi cu orice preț, nu tragi cu artificii colorate ca să obții aplauze facile. Și de aici vine forța povestirilor lui Doru Preda: din calm, din liniște, din rafinament. În cele mai banale cotloane ale cotidianului, autorul găsește mister, care izvorăște adeseori din sexualitate și pe care ni-l expune fără să-l explice, lăsându-ne să ne jucăm cu el în mintea noastră și să-l interpretăm cum găsim de cuviință. Eu, unul, văd în încrederea lui Doru Preda în cititorii săi un compliment pe care puțini autori sunt dispuși să-l facă“, Alex Tocilescu
Radio România Brașov FM