Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Reduceri între 5% și 10%, la impozitul pe profit, pentru plata până la data de 25 aprilie

Publicat: joi, 2 Aprilie 2020 , ora 14.28
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Firmele care plătesc impozitul pe profitul datorat pentru trimestrul I al anului 2020, până la data de 25 aprilie beneficiază de o reducere de 5% în cazul întreprinderilor mari și de 10%, în cazul contribuabililor mici sau mijlocii, precizează reprezentanții Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Brașov.


De asemenea, contribuabilii care intră sub incidența prevederilor art. 16 alin. (5) din Legea nr. 227/2015 beneficiază de aceleași reduceri, în cazul în care plătesc impozitul datorat pentru trimestrul sau plata anticipată trimestrială până la termenul scadent cuprins în perioada 25 aprilie-25 iunie 2020.


De aceleași reduceri beneficiază și contribuabilii care intră sub incidența Legii nr. 170/2016.


Potrivit finanțiștilor brașoveni, contribuabilii determină impozitul pe profit sau impozitul pe veniturile microîntreprinderilor de plată prin scăderea din impozitul datorat a bonificației.


Totodată, Guvernul a aprobat, că nu se face plata efectivă a TVA la organele vamale de către persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA conform art. 316 din Codul fiscal, care importă medicamente, echipamente de protecție, alte dispozitive sau echipamente medicale și materiale sanitare care pot fi utilizate în prevenirea, limitarea, tratarea și combaterea COVID-19, prevăzute în anexa la OUG 33/2020.


Taxa aferentă acestor importuri realizate în cursul perioadei fiscale se evidențiază de către importatori în decontul de taxă, atât ca taxă colectată, cât și ca taxă deductibilă, în limitele și în condițiile stabilite la art. 297-301 din Codul fiscal.

Sorin Țârcă