Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Atenție, patroni! Încărcarea documentelor de solicitare a șomajului tehnic trebuie să respecte și legea

Publicat: vineri, 3 Aprilie 2020 , ora 15.54

Atenție, patroni! Încărcarea documentelor de solicitarea a șomajului tehnic trebuie să respecte și legea.

În acest moment, platforma PISA, de pe site-ul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Brașov este indisponibilă. Asta pentru că se fac verificări, după ce, angajații Agenției au constatat că peste 70% din solicitările făcute în doar două zile de la activarea acesteia sunt cu probleme.

Mai exact, au fost încărcate dosare incomplete, fără semnături ale reprezentanților legali, dar și dosare în care contractele de muncă ale angajaților nu erau suspendate, în fapt.

Atenție, se fac verificări încrucișate în REVISAL, subliniază reprezentanții AJOFM Brașov.

De asemenea, au fost și dosare duble, ale unor angajați în mai multe locuri, iar procedura spune că se alege contractul de bază, nu toate contractele. În aceste condiții, reprezentanții AJOFM fac un apel către agenții economici să încarce documentele conforme și să respecte prevederile legale, altfel riscând să intre sub incidența Codului Penal.

Dat fiind că acum platforma PISA este indisponibilă, solicitările de șomaj tehnic pot fi depuse și la adresa de mail brasov@anofm.gov.ro
Adina Chirvasă