Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Voluntarii nu au zi de odihnă

Publicat: sâmbătă, 4 Aprilie 2020 , ora 17.07
Sursa foto brasovcity.ro
Sursa foto brasovcity.ro

Încă din primele zile ale crizei pandemice, foarte mulți cetățeni inimoși ai Brașovului s-au mobilizat în acțiuni de voluntariat pentru a-i ajuta pe cei mai puțini norocoși, în special pentru vârstnici cu probleme de sănătate.

Voluntarii sunt cei care duc pachetele cu alimente la bătrâni, care fac cumpărăturile pentru cei izolați acasă, care intră în centrele de carantină cu mâncare sau cu cele necesare celor de acolo, sunt cei care cumpără medicamente pentru persoanele care nu se pot deplasa și tot ei merg la persoanele vârstnice sau cu dizbilități pentru a-i ajuta cu treburile casei sau cu cele de igienă personală. Nu le este frică de coronavirus, mai frică le este că nu pot face totul pentru acei brașoveni aflați în nevoie, potrivit reprezentanților Primăriei Brașov.


"Am venit să ajutăm comunitatea, pentru că și comunitatea, la rândul ei, ne ajută pe noi. Dacă nu ne ajutăm unii pe ceilalți, nu putem fi o comunitate. Da, cred că oricui îi este teamă să se infecteze, dar împreună vom trece și peste această încercare", a spus unul dintre voluntari.


Și astăzi, câțiva dintre acești voluntari au ales să nu se bucure de weekend, ci au preferat să îi ajute pe angajații Serviciului de Relații cu Asociațiile de Proprietari, pentru a pregăti și distribui materialele și echipamentele de dezinfecție.


"Ne-am bucurat de spijinul lor. Pe lângă echipa noastră formată din toți angajații serviciului și ieri și astăzi am avut încă 8 voluntari care ne-au ajutat la împărțirea materialelor, punerea lor în cutii în vederea transportului la asociațiile de proprietari. Deci, mulțumim voluntarilor!", a precizat un reprezentant al Serviciului de Relații cu Asociațiile de Proprietari, din cadrul Primăriei Brașov.

Radio România Brașov FM