Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

364 de persoane sunt în carantină, la Brașov

Publicat: joi, 9 Aprilie 2020 , ora 16.47
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

În județul Brașov, potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, 364 de persoane se află în carantină, iar 4.920 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu.

Autoritățile de ordine publică locală au continuat misiunile impuse de starea de urgență și de ordonanțele militare aflate în vigoare, efectuând controale și verificări, escortând convoaie auto și asigurând paza locațiilor de carantinare. Astfel, s-au efectuat aproape 1.900 de verificări ale respectării condițiilor autoizolării la domiciliu, fiind constatate două cazuri de nerespectare a acestor condiții. Persoanele respective au fost sancționate cu amendă totalizând 14.000 de lei și plasate în carantină instituționalizată, urmând a suporta costurile acesteia. 

Pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare, cu preponderență ale celor privind restricțiile de circulație, precum și pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență privind regimul stării de urgență și stării de asediu, polițiștii și jandarmii au aplicat 314 sancțiuni, în valoare de 598.000 lei.

De asemenea, efective de polițiști și jandarmi au însoțit 11 convoaie auto care au tranzitat județul sau spre locațiile de carantină. Și societăți comerciale au fost verificate, 22 mai exact, acțiuni în urma cărora au fost aplicate 3 sancțiuni în valoare totală de 21.500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare emise după declararea stării de urgență.
Camelia Vlad