Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

8 persoane au fost externate de la Spitalul de Boli Infecțioase. 416 brașoveni, în carantină

Publicat: duminică, 12 Aprilie 2020 , ora 15.48

31 de brașoveni au fost declarați vindecați de coronavirus până în acest moment.


Numai în ultimele 24 de ore, 8 pacienți au fost externați din Spitalul de Boli Infectioase, după ce medicii au constatat că s-au vindecat de COVID-19.


În același timp, în județul Brașov, potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, 416 persoane se află în carantină, iar 5.121 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu.


Din 1.190 de persoane care au fost verificate dacă respectă autoizolarea, una singură nu a făcut acest lucru, a fost introdusă în carantină și va suporta costurile acesteia.


De asemenea, o persoana nu a respectat carantina institutionalizată și va începe o nouă perioadă de 14 zile de carantină, de această dată cu suportarea costurilor.


Polițiștii și jandarmii au aplicat 495 de sancțiuni, în valoare de peste 674.000 lei pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare în vigoare.


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență recomandă în continuare purtarea măștilor sau a altor mijloace de protecție a gurii și a nasului, în toate spațiile publice. 

Sorin Țârcă