Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Icoana Maicii Domnului Rugătoare din Șchei va fi purtată, în pelerinaj, în tot orașul, în prima zi de Paște

Publicat: luni, 13 Aprilie 2020 , ora 16.40
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

În prima zi de Paște, duminică, între orele 11.00 – 16.00, Icoana de mari dimenisiuni a Maicii Domnului Rugătoare, de la Biserica Sfânta Treime, de Pe Tocile, va fi purtată, într-un pelerinaj, în tot orașul, a anunțat părintele protopop al Brașovului, Dănuț Gheorghe Benga. 

Asta în semn de mângâiere și speranță pentru cei aflați în suferință, a mai precizat părintele protopop.

Pentru aceasta vor fi două mașini. Într-una va fi șoferul și cântărețul și aici va fi și icoana. În altă mașină vor fi doi preoți.

Cele două mașini vor merge în toate cartierele orașului și vor opri la fiecare Biserică, unde va fi citită Ectenia, de către slujitorul bisericesc de acolo. De asemenea, vor fi făcute opriri și la toate spitalele din oraș, Poliție și Jandarmerie, iar acolo, preoții vor coborî din mașină și vor rosti rugăciuni pentru pentru apărarea medicilor și cei aflați în suferință, după cum a explicat părintele protopop al Brașovului. 

În alți ani, în prima zi de Paște, la miezul zilei, era săvârșită Învierea Mică, în Piața Sfatului, iar mai mulți preoți din Bisericile din oraș citeau textul Evangheliei în mai multe limbi.
Adina Chirvasă