Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Sala Sporturilor din Brașov ar putea deveni „spital de campanie” pentru tratarea pacienților cu COVID-19

Publicat: marți, 14 Aprilie 2020 , ora 11.21
Sursa foto Primăria Brașov - Andrei Paul
Sursa foto Primăria Brașov - Andrei Paul

Sala Sporturilor din Brașov ar putea deveni „spital de campanie” pentru tratarea pacienților cu COVID-19, dacă situația o va cere. Aici ar urma să fie tratate cazurile ușoare și medii, dar care necesită totuși supraveghere medicală, astfel încât unitățile spitalicești să nu fie suprapopulate și să se ocupe de cazurile cele mai grave. În acest sens, a avut loc o primă întâlnire între conducerea DSP și reprezentanți ai Prefecturii, Primăriei, Unității de Primiri Urgențe și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență.


Ne gândim la extinderea capacității de a primi pacienți cu infecție cu coronavirus. Ne gândim la o structură de suport pentru Spitalul de Boli Infecțioae, pentru momentul când epidemia ar excede capacitățile acestuia și ale spitalelor care îl susțin, Spitalul de Pneumoftiziologie și de Neuropsihiatrie, de aceea am ales o locație care este generoasă, care poate fi compartimentată, care are surse de lumină și căldură”, a spus Andrea Neculau, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Brașov.

Ce pași vor urma, ne-a spus prefectul județului Brașov, Cătălin Văsii:


„Se vor face pe cheltuiala primăriei o igineizare generală, urmată de o dezinfecție generală, urmând ca în momentul în care spațiul este pus la dispoziție, împreună cu DSP, ISU și Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, să vedem modalitatea în care îl vom amenaja. Am avut niște discuții preliminare și cu domnul General Răducan, de la Academia Forțelor Aeriene pentru a ne pune la dispoziție niște paturi”.


La rândul ei, Primăria va pregăti spațiul necesar spitalului de campanie:

„Concret, această locație va fi pregătită pentru situații de urgență. Va fi utilizată pentru tot ce înseamnă tratarea bolnavilor în următoarea perioadă. Avem în calcul și alte locații de pe raza municipiului Brașov, care să fie pregătite, doatate și utilizate în acest scop”, a spus primarul Brașovului, George Scripcaru.


Brașovul are, în prezent, 253 de cazuri de infectare cu Covid 19.

Radio România Brașov FM