Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Aproximativ 200 de voluntari din partea cultelor sunt alături de cei la nevoie

Publicat: marți, 14 Aprilie 2020 , ora 12.27
Sursa foto Primăria Brașov - Andrei Paul
Sursa foto Primăria Brașov - Andrei Paul

Aproximativ 200 de voluntari, veniți din partea parohiilor, dar și a asociațiilor ortodoxe, sunt alături de cei în nevoie, așa cum îndeamnă chiar religia ortodoxă.


Mulți dintre ei au distribuit, alături de angajați de la Direcția de Asistență Socială, pachetele cu alimente de strictă necesitate pentru cei peste 5.000 de seniori incluși în programul „Dar din suflet pentru seniori”. Unii cu mașinile personale.


O altă echipă, cei care s-a auto-denumit ,,voluntarii de gherilă”, este disponibilă 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru seniori sau persoanele nedeplasabile:


Aceștia au răspuns și apelurilor venit din Tel Verde și centrala primăriei. Au preluat apeluri de la oamenii care nu puteau să se deplaseze la cumpărături și au onorat aceste „comenzi”, să le spunem, pentru că au interacționat cu oamenii în limita păstrării distanței sociale, le-au făcut cumrăturile si le-au livrat la domiciliu”, a spus Sergiu Hodaș, coordonatorul grupului de voluntari ortodocși.

O parte dintre voluntari vor merge, în această săptămână, și cu pachetele de Paști, de la parohiile din Brașov, pentru cei aflați în nevoi.


Alături de cei de la Biserica Ortodoxă, sprijn au dat și voluntari de la mai multe biserici, precum adventistă, unitariană, baptistă și reformată.

Tot în aceste zile, Arhiepiscopia Sibiului, prin Protopopiatul Brașov, a donat Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov și Spitalului Clinic de Copii dezinfectanți și biocide necesare luptei împotriva COVID-19.

Adina Chirvasă