Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Seniorii vulnerabili pot cere kitul de urgență – butonul roșu

Publicat: miercuri, 15 Aprilie 2020 , ora 16.06

Seniorii aflați în izolare sau sau cu perioadă limitată de acces în exteriorul locuinței pot suna pentru a primi kitul de urgență „Butonul roșu”.

Primăria municipiului Brașov a aprobat, deja extinderea Proiectului „Bunicii în siguranță-Sistem de teleasistență”, în cadrul căruia au fost cumpărate 1500 de noi astfel de kituri. Seniorii vulnerabili care doresc un astfel de sistem, pot suna Direcția de Asistență Socială Brașov la telverde 0800 420 123 (zilnic în intervalul orar 08:00 – 20:00).

Au prioritate la accesarea programului persoanele vârstnice fără aparținători, atrag atenția reprezentanții Direcției de Asistență Socială.

Butonul roșu este un proiect început de municipalitate, care a gândit o abordare inovativă a îngrijirilor la domiciliu.

Concret, kitul conține un telefon mobil, un abonament lunar de teleasistență și un abonament lunar de telefonie mobilă. Prin intermediul unei brățări tip ceas din silicon medical dotată cu un buton roșu de panică, rezistentă la apă și conectată wireless la un telefon cu taste mari, vârstnicii pot semnala o situație de urgență prin apăsarea butonului roșu. Semnalul este transmis automat către un dispecerat, iar în funcție de complexitatea și gravitatea situației semnalate, dispecerul va iniția un protocol medical ce va indica acțiunile ce trebuie întreprinse. De exemplu să trimită un asistent medical la domiciliul seniorului sau să trimită o cerere către serviciul de ambulanță pentru a acorda spijin.

Programul a început anul trecut, iar în prezent, 93 de persoane au deja un astfel de sistem acasă.

Adina Chirvasă