Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Clădirea Centrului de Informare Turistică, din Săcele, ar putea fi demolată

Publicat: miercuri, 15 Aprilie 2020 , ora 17.08

Clădirea Centrului de Informare Turistică, din Săcele, ar putea fi demolată. Primăria din Săcele a cerut de mai multă vreme acest lucru, dat fiind că imobilul nu a fost folosit vreodată în acest scop, nu are autorizație de construcție și nici nu este racordat la rețele, după cum susține primarul din Săcele, Virgil Popa.

Deja, municipalitatea săceleană a obținut o decizie favorabilă de la Judecătoria Brașov, în acest sens. Aceasta este prima instanță. Reamintim că această clădire a fost ridicată în anii 2000, de către Consiliul Județean Brașov.


Tot la Judecătoria Brașov, Primăria Săcele mai are o acțiune prin care cere demolarea Casei NATO, de pe strada Barajului. Și aceasta a fost ridicată, tot în anii 2000, de către Consiliul Județean Brașov, și ar fi trebuit ca aici să fie mutate mai multe familii defavorizate din oraș. Casa a fost predată administrației săcelene, dar, de asemenea, ea nu a fost folosită. Mai mult, susține primarul Virgil Popa, ea a fost amplasată ilegal pe fondul forestier.

Dacă va fi obținută demolarea, aici, intenția administrației săcelene este să ridice locuințe sociale cu bani europeni. Deja au început și demersurile pentru scoaterea terenului din fondul forestier.

Adina Chirvasă