Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Continuă lucrările de modernizare a Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean

Publicat: miercuri, 22 Aprilie 2020 , ora 14.50
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

Lucrările de extindere și modernizare a Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov continuă în această perioadă de stare de urgență, având în vedere importanța acestui obiectiv de investiții pentru comunitatea locală, au anunțat reprezentanții Unității de Management al Proiectului din cadrul Ministerul Sănătății.

În momentul de față, progresul lucrărilor este de aproximativ 45%, în condițiile în care din durata de execuție, de 18 luni, s-au scurs deja 9 luni. 


Pentru ca ritmul de lucru să fie susținut și în perioada pandemiei, au fost luate măsuri suplimentare pentru asigurarea condițiilor de igienă și distanțare socială a muncitorilor, în vederea evitării răspândirii virusului SARS-CoV-2, potrivit recomandărilor transmise de Ministerul Sănătății. Astfel, amplasamentul șantierului este împrejmuit, accesul fiind separat de accesele în spital, iar muncitorii primesc zilnic măști, mănuși de protecție, dezinfectant, dispun de barăci suplimentare pentru asigurarea unui spațiu corespunzător și de transport cu mijloacele proprii ale executantului. De două ori pe săptămână, barăcile și zona de lucru sunt dezinfectate de către un prestator specializat.

„Mă bucur că după un început anevoios lucrările au intrat pe făgașul normal și constructorul a reușit să recupereze întârzierile. În contextul actual determinat de criza sanitară provocată de noul coronavirus, este cu atât mai importantă realizarea acestui obiectiv de investiții, care va asigura condiții optime pentru pacienții care au nevoie de serviciile UPU de la Spitalul Județean Brașov. Suntem încrezători că termenul de execuție va fi respectat, astfel încât imediat după finalizarea lucrărilor să putem dota Unitatea de Primiri Urgențe cu echipamente și aparatură medicală performante”, a spus Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov.

Proiectul de extindere și modernizare a UPU de la Spitalul Județean vizează construirea unei clădiri cu două niveluri, subsol și parter, alipite de corpul principal existent, astfel încât să se asigure interconetarea celor două clădiri. Astfel, vor fi create spații suplimentare care să asigure în mod corespunzător funcțiunile necesare Unității de Primiri Urgențe.

Camelia Vlad