Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Din vară, vom avea o nouă piațetă în Brașov – Piațeta din zona Aleii După Ziduri

Publicat: vineri, 24 Aprilie 2020 , ora 11.58
Sursa foto Primăria Brașov
Sursa foto Primăria Brașov

Din vară, vom avea o nouă piațetă în Brașov – Piațeta din zona Aleii După Ziduri. Lucrările de reamenajare a zonei sunt în toi. Vorbim despre curtea din spatele imobilelor din Piața Sfatului 27, care era folosită, până de curând, drept parcare. Ea a fost desființată, iar zidul care despărțea curtea de Aleea de După Ziduri – ridicat ilegal – a fost dat jos. În acest moment se lucrează la montarea pavajului din piatră naturală din granit. După această etapă, lucrătorii vor trece și în gangul de legătură cu strada Mureșenilor. În paralel, se vor executa lucrări de restaurare ale zidului de apărare și de instalare a iluminatului public, inclusiv cel arhitectural.


Se va reface total și zidul, va fi luminat de reflectoare, va fi ceva modern. Se bate în coadă de păun modelul. S-a redeschis legătura din spatele zidului cu piațeta, iar, pe viitor, se va și pava până la trotuarul care duce înspre Maternitate, tot în coadă de păun”, a spus Gheorghe Neagu, șef de șantier.

Proiectul face parte dintr-un concept mai larg al Primăriei municipiului Brașov de reamenajare a zonei, dar fiind că în reabilitare este și fostul Cinematograf Popular.

Este un proiect important din Centrul Istoric al municipiului Brașov care se corelează foarte bine cu ceea ce se întâmplă, astăzi, la fostul Cinematograf Popular ca și investiție a Municipiului Brașov. Facem în așa fel încât să corelăm cele două componente pentru că accesul la fostul Cinema Popular se va efectua prin această zonă, de După Ziduri. Ne pregătim în acest sens și să corelam cele două proiecte”, a spus George Scripcaru, primarul municipiului Brașov.


În scrut timp, municipalitatea vrea ca și cursul de apă din zonă – pârâul Graft, să fie curățat. În piațetă vor fi plantați arbori și arbuști și vor fi amplasate băncuțe. Zona va fi racordată și la utilități, astfel încât vor fi deschise aici cișmele. Ba chiar, ar putea fi instalată și o fântână arteziană. După ce va fi încheiată reamenajarea zonei, ea ar putea fi dată in grija unui ONG, ce o valorifica din punt de vedere turistic și cultural. Aici vor fi incluse și catacombele, precum și turnurile.

Adina Chirvasă