Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Unitățile de cazare din stațiunile montane se vor redeschide după 15 mai

Publicat: sâmbătă, 25 Aprilie 2020 , ora 11.34
Sursa foto Facebook / Poiana Brașov
Sursa foto Facebook / Poiana Brașov

Hotelierii nu știu deocamdată cum își vor întâmpina turiștii, cum vor fi restricțiile în ceea ce privește servirea meselor în restaurante și se gândesc să apeleze la serviciul room service. Astfel, turiștii ar putea primi mâncarea în cameră, în recipiente care mai apoi vor fi sterilizate.


Totodată, hotelierii spun că având doar servicii de caterig, nu va fi un val atât de mare de turiști la munte după 15 mai.


Vom avea povară foarte mare cu restricția în a nu folosi restaurantul. Vor fi foarte puțini clienți, cu siguranță nu vom avea hoteluri pline”, a spus Gabriel Roșca, managerul unui hotel din Poiana Brașov.


Dupa 15 mai, hotelierii, spun că pentru a atrage turiștii, vor reduce prețul ofertelor și își vor chema angajații la muncă, gradual.


Totodată, măștile și mănușile vor fi de nelipsit și se vor respecta distanțarea socială și măsurile de igienă.


Să începem odată activitatea și după aceea, în funcție de regulile care se impun, le vom respecta. Și înainte de începerea crizei am avut prețuri competitive, dar, de data aceasta, sigur că vor fi prețuri și mai bune”, a spus Lucian Barna, managerul unui hotel.


,,Avem nevoie de turiști’’- este sloganul hotelierilor de la munte. Pierderile suferite în acest sezon, de când hotelurile s-au închis, sunt enorme. Unii manageri spun că au pierdut peste 1,5 milioane de lei în aceste luni, iar în minivacanța de Paște, unde gradul de ocupare era de 70% la munte, pierderile au depășit 200.000 lei, afirmă unii dintre aceștia.


În Poiana Brașov, după 15 mai, turiștii vor avea parte de oferte și activități tentante. Printre acestea, taberele pentru copii și concursuri de echitație.

Adina Milea