Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

13 ventilatoare vor ajunge la Spitalul de Neurologie și Psihiatrie Brașov

Publicat: sâmbătă, 25 Aprilie 2020 , ora 12.23
Sursa foto RADOR
Sursa foto RADOR

Spitalul de Neurologie și Psihiatrie Brașov, unitate de linia a III-a în strategia de combatere a virusului covid 19, este plin cu pacienți, cu forme ușoare și de gravitate medie, potrivit managerului spitalului, dr. Florin Bîgiu. Șase pacienți au fost externați zilele trecute, urmând ca în zilele următoare alte opt persoane să plece acasă vindecate, după cum a precizat managerul.

Unitatea spitalicească are secție de terapie intensivă, însă paturile nu sunt încă dotate complet. Dr. Florin Bîgiu a explicat că până la sfârșitul acestei luni va primi 13 ventilatoare:

"La sfârșitul lunii o să vină 13 ventilatoare, din Cehia. Din banii Consiliului Județean am avut alocare de fonduri pentru aparatură medicală. Aveam procedura de achiziție începută în momentul declanșării Planului Alb și acum ne pregătim să le primim. Mai trebuie aparatură în spital! Fiecare pat în ATI trebuie să aibă infuzomate, injectomate, aspirator de secreție, oxigen. O parte le avem, dar mai avem nevoie de unele", a declarat dr. Bîgiu.

Managerul Spitalului Neuro a precizat că secția de terapie intensivă este necesară nu doar în această perioadă pandemică, ci va fi nevoie de ea și pentru tratarea ulterioară a pacienților conform specialității unității medicale, cu o capacitate de peste 140 de paturi.

Camelia Vlad