Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

12 foste cămine de nefamiliști vor fi termoizolate

Publicat: miercuri, 29 Aprilie 2020 , ora 14.03
Sursa foto Primăria Brașov - Andrei Paul
Sursa foto Primăria Brașov - Andrei Paul

12 blocuri care odată erau cămine pentru nefamiliști vor fi termoizolate de municipalitate, în acest an. Asta printr-un program social de sprijinire a familiilor cu venituri mici.


Blocurile sunt împărțite în patru loturi, iar la două dintre ele deja se lucrează, respectiv la două blocuri de pe Aleea Constructorilor, Metalurgiștilor, 13 Decembrie, Iuliu Maniu și Nicopole.


În general sunt acele cămine, zonele din jurul fabricilor, căminele de nefamiliști care erau odată și care astăzi sunt ocupate de către persoane care au familii. Pentru sprijinirea acestor categorii sociale am inițiat acest program. Nu sunt singurele. Am avut un alt lot pe care l-am derulat, un număr de 36 de imobile, acuma sunt 12 și în următoarea perioadă sigur că vor intra în procedură și altele care sunt în pregătire ca și documentație”, a spus George Scripcaru, primarul municipiului Brașov.

În program mai sunt incluse blocuri din Colonia Metrom, strada Înfrățirii, Laminoarelor, strada Mică, strada Carierei, strada Ecaterina Teodoriu. La acestea, lucrările vor începe după ce sunt încheiate cele aflate acum în desfășurare.


Valoarea lucrărilor este de aproape 8,26 milioane lei inclusiv TVA, iar durata de execuție pentru fiecare lot este de trei luni. Lucrările sunt executate de RIAL și Tetkron, firme aflate în subordinea Consiliului Local. Brașovenii care stau în aceste blocuri, spun că este binevenită investiția.

Până în prezent, locatarii din alte 36 de blocuri au beneficiat de acest program social, care își propune ajutorarea grupurilor de persoane cu nevoi speciale în vederea diminuării cheltuielii de încălzire în perioada sezonului de iarnă.

Adina Chirvasă