Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Aparatul de Plasmafereză a ajuns la Centrul de Transfuzii Brașov

Publicat: miercuri, 29 Aprilie 2020 , ora 15.17
Sursa foto radiooltenia.ro
Sursa foto radiooltenia.ro

Aparatul de Plasmafereză a ajuns, în urmă cu puțin timp, la Centrul de Transfuzii Brașov.


Este vorba despre un echipament care permite transferul de plasmă de la cei care s-au vindecat de noul coronavirus la cei care sunt în stare gravă din cauza acestui virus. Astfel, tratamentul cu plasmă umană hiperimună este posibil și la Brașov, după ce Consiliul Județean a încheiat un contract de sponsorizare cu o firmă care a pus la dispoziție echipamentul, în mod gratuit.


Am vrut să merg personal și să îi întâmpin pe cei care au făcut acest gest frumos pentru noi, acela de a ne dona un astfel de aparat de ultima generație. Acest aparat va prelua plasma de la persoanele care au fost infectate cu virusul Covid 19 și ulterior se va trece la o terapie pentru alți pacienți care se află în stare gravă”, a spus Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov.


Pentru ca acest tratament să fie posibil, este nevoie, însă, de ajutorul și de disponibilitatea celor care au trecut prin boală și au fost declarați vindecați de COVID 19.


Fac un apel la toți cei care au trecut prin această situație neplacută să se gândească și la semenii lor și cred că ar fi foarte important să dăm dovadă de solidaritate, ca astfel de cazuri să poată să fie tratate cu succes în județul Brașov”, a adăugat Adrian Veștea.


Pe lângă Brașov, în țară mai sunt disponibile echipamente de plasmafereză în alte 17 centre de transfuzie sangvină.


Monica Neacșu