Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Sfaturi de la Poliție pentru 1 Mai

Publicat: joi, 30 Aprilie 2020 , ora 17.35
Sursa foto radiooltenia.ro
Sursa foto radiooltenia.ro

Mai mult chiar decât de Paște, românii obișnuiesc să iasă la grătar sau în natură de 1 Mai. Din acest motiv, polițiștii brașoveni avertizează că pericolul infectării cu coronavirus nu a trecut și țara noastră se află încă într-o fază în care numărul de îmbolnăviri nu scade.


Polițiștii spun că, anul acesta, Ziua Internațională a Muncii va trebui sărbătorită prin respectarea prevederilor legale adoptate prin Ordonanțele Militare în vigoare, în special cele cu privire la păstrarea distanței sociale și evitarea aglomerației.


De asemenea, polițiștii atrag atenția asupra importanței respectării regulilor de circulație de către participanții la trafic.


Pentru șoferi, polițiștii au câteva sfaturi, între care să nu conducă dacă au consumat băuturi alcoolice, să nu vorbească la telefon în timp ce conduc, dacă nu au dispozitiv hands free, să poarte centura de siguranță și să adopte o conduită preventivă.


Pietonilor, polițiștii le transmit să traverseze strada doar pe trecerile destinate lor și pe culoarea verde a semaforului, să evalueze corect timpul necesar traversării, să nu circule pe partea carosabilă sau pe pistele de biciclete și să respecte semnificația semnalizărilor rutiere.

Sorin Țârcă