Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Prefectul Brașovului, la discuții cu reprezentanții Asociației Partida Romilor Pro Europa

Publicat: marți, 5 Mai 2020 , ora 18.15
Sursa foto Facebook / Instituția Prefectului Județului Brașov
Sursa foto Facebook / Instituția Prefectului Județului Brașov

Urmare a mai multor incidente petrecute în această perioadă în care România este în stare de urgență, în comunitățile de romi, autoritățile au decis să se întâlnească cu reprezentanți ai acestei etnii.


La Brașov, prefectul Cătălin Vasii s-a întâlnit cu reprezentanți ai Asociației Partida Romilor ”Pro Europa”– filiala Brașov și cu cei ai forțelor de ordine din județ.


Ionuț Androne, reprezentantul Asociației Partida Romilor Pro Europa, a declarat că prin această întâlnire, părțile își doresc să găseasca modalități de colaborare și sprijin, astfel încât, pe viitor, să se prevină apariția unor situații conflictuale în comunitățile de romi din județ, precum cele care au avut loc recent la Teliu, Săcele și Codlea.


Prefectul județului a precizat că toate persoanele care încalcă legea trebuie să răspundă, însă nu este corect ca, din cauza unora, să se generalizeze și să se arunce anatema împotriva unei întregi comunități sau etnii. Cătălin Văsii și-a exprimat convingerea că, dacă există dialog, dorință reală de a colabora, multe situații se pot rezolva înainte să degenereze.


Prefectul a spus că a primit de la reprezentanții Asociației Partida Romilor «Pro Europa» o listă cu persoane de contact din 14 localități ale județului cu care se poate lua legătura în caz de nevoie și care pot sprijini autoritățile în gestionarea unor situații care pot apărea în comunitățile de romi.


La rândul lor, reprezentanții IPJ Brașov, IJJ Brașov și Grupării de Jandarmi Mobile au punctat că misiunea acestor instituții este să asigure respectarea legii în toate comunitățile, fără a privilegia sau discrimina pe cineva și că forțele de ordine sunt partenere, nu adversare ale cetățeanului.

Sorin Țârcă