Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

„Șaguna, „Meșotă” și „Moisil”, amendate cu 2000 de lei de CNCD

Publicat: miercuri, 6 Mai 2020 , ora 15.01
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

Colegiul Național „Andrei Șaguna”, Colegiul Național „Doctor Ioan Meșotă” și Colegiul Național „Grigore Moisil” din Brașov au fost amendate de Consiliul pentru Combaterea Discriminării pentru eliminarea din școală a elevilor care nu reușeau să atingă standardele impuse de acestea, pentru a rămâne în clasele de gimnaziu.

Fiecare Colegiu a fost amendat cu 2000 de lei și hotărârea a fost adoptată în unanimitate de de voturi a celor prezenți (8 voturi).


„Am aflat și noi astăzi din presă despre această hotărâre a CNCD. Așteptăm ca unitățile școlare în cauză să primească informarea și motivarea oficială după care vom formula un punct de vedere”, a precizat Valentin Bucur, purtător de cuvânt al IȘJ Brașov.


Reamintim că situația standardelor prea ridicate în clasele de gimnaziu ale celor trei licee a fost reclamată la începutul anului 2019. Practic, copiii din clasele a V- a, a VI-a și a VII-a ar fi trebuit să le treacă, dacă voiau să rămână înmatriculați aici.


De exemplu: „Elevii din învățământul gimnazial nu vor mai urma cursurile la Colegiul Național D.I.M în următoarele cazuri: media la purtare pe un semestru este mai mică de nota 8 (opt), Media anuală la disciplinele Limba și literatura română sau Matematică este mai mică de nota 7 (șapte), iar aceștia nu obțin nota minimă 7 (șapte) nici la reexaminarea care se va desfășura în perioada examenelor de corigență.”


„Elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, care la sfârșitul anului școlar nu obțin media generală de minimum 8.50, mediile la limba și literatura română și la matematică de minimum 8, sau media generală la purtare de minimum 9.50, sunt declarați necorespunzători cu standardele școlare asumat prin contractul educațional semnat de părinte în momentul înscrierii, și, în consecință, nu vor mai frecventa cursurile colegiului, fiind obligați să se transfere."

Adina Chirvasă