Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Senatorul Allen Coliban solicită anularea procesului de implementare a bugetării participative

Publicat: joi, 7 Mai 2020 , ora 15.11

Senatorul USR Brașov, Allen Coliban, solicită anularea procesului de implementare a bugetării participative. Modul în care a fost gestionat acest proiect de la bun început ridică numeroase semne de întrebare, fiind lipsit, în toate etapele, de o minimă transparență și corectitudine față de cetățeni, potrivit parlamentarului brașovean:


„Nu a existat o alocare bugetară specifică, ci o alocare din fondul de rezervă. Felul în care a fost creat acel cadru care nu a fost respectat. Practic, pe site pașii procesului nu au fost respectați. Nu a existat dezbaterea publică premergătoare. Felul în care s-a făcut procedura de evaluare, total netransparent și cu niște probleme mari semnalate și de zona civică, respectiv, proiecte multiple depuse sub același nume care peste noapte și-au schimbat deponentul”, a precizat Allen Coliban.

În plus, Allen Coliban consideră că bugetul alocat de municipalitate pentru acest program, în sumă de 2 milioane de lei, este insuficient. Ca urmare, senatorul USR face apel la decidenții locali să revizuiască termenii de acțiune și programul să fie reluat în a doua parte a anului.

Amintim că în municipiul Brașov au fost depuse 40 de proiecte în beneficiul comunității, care să fie realizare cu sume până în 100.000 de lei fiecare și au trecut 22 de prima fază de eligibilitate, care pot fi votate de cetățeni până în data de 2 iunie.


Camelia Vlad