Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Sancțiuni mult mai mici, după ce au fost contestate „amenzile stării de urgență”

Publicat: vineri, 8 Mai 2020 , ora 16.18
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

7 filtre rutiere au fost organizate în 7 mai, în care au fost implicate aproximativ 60 de forțe de ordine, a anunțat Prefectura Brașov. Au fost verificate peste 300 de persoane și peste 200 de mașini, iar în urma activităților desfășurate, au fost date 130 de sancțiuni, în valoare de peste 36.000 de lei. Practic, amenzi mult mai mici, față de zilele anterioare, când valoarea lor era de câteva sute de mii de lei. Însă, amenzile pentru nerespectarea ordonanțelor militare au revenit la valoarea pe care au avut-o înaintea adoptării Ordonanței de Urgență care a mărit cuantumul acestora, o ordonanță care a fost declarată neconstituțională de CCR. 

Pe de altă parte, Direcția de Sănătate Publică Brașov a informat că, în 8 mai, în județ, 256 de persoane sunt în carantină, iar alte 371 de persoane, în autoizolare. Practic, cu 53 de persoane mai mult în carantină, dar cu 26 de persoane mai puțin în autoizolare față de ziua anterioară.
Adina Chirvasă