Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

CFR vrea să deschidă șantierul pentru amenajarea Gării luna viitoare. Spațiul din interior nu va mai fi concesionat privaților

Publicat: miercuri, 13 Mai 2020 , ora 16.01
Sursa foto Primăria Brașov
Sursa foto Primăria Brașov

Lucrările de amenajare a zonei CFR, dintre oficiul poștal și strada 13 Decembrie, ar putea începe din luna iunie. În prezent, proiectul este în faza elaborării documentațiilor, după cum a precizat șefa diviziei de investiții Sucursalei Regionale CFR, Gabriela Voinea.


„Se va face un zid de sprijin înspre Bld. 13 Decembrie, înspre poștă se va amenaja o zonă de parcare cu spațiu verde, se vor amenaja accesele laterale către tunelul pietonal și o copertină în zona dinspre stația RATBV”, a spus Gabriela Voinea.



Lucrările ar urma să se încheie la finalul acestui an sau, cel mai târziu, la începutul anului viitor. Totodată, CFR-ul a prevăzut și bani pentru amenajrea spațiilor interioare ale Gării Brașov. Spații pe care CFR-ul a încercat să le concesioneze unor investitori privați, ce ar fi urmat să se ocupe și de reamenajare. Însă, deși a scos de două ori la licitație acest proiect, nimeni nu s-a arătat interesat. â


Urmează să lansăm o licitație pentru <Proiect tehnic amenajarea spațiilor interioare ale Gării Brașov> cu niște soluții moderne, accesibilitate pentru persoanele cu dizabilități. Sunt prevăzuți banii în buget, urmează să atacăm în maxim o lună, o lună jumătate acest proiect”, a adăugat Gabriela Voinea.


Pe de altă parte, și municipalitatea are, mai multe proiecte de transformare a zonei exterioare Gării, tocmai de accea, reprezentanții Primăriei și cei ai CFR-ului au avut o întâlnire pentru a corela proiectele, precum și a stabili modalitatea prin care primăria va sprijini, din punct de vedere procedural, proiectul CFR.


Am pus la punct acuma un plan de lucru în așa fel încât să le eliberăm documentațiile necesare în timp foarte scurt. Sperăm noi ca începând cu data de 1 iunie să poată să se apuce de treabă. Îi sprijinim pentru că suntem interesați și noi să dăm o față nouă acestei zone. Va trebui să discutam și cu ce înseamnă Poșta pentru că și Poșta are în zona Gării Brașov un amplasament care arată foarte, foarte neplăcut”, a precizat George Scripcaru, primarul municipiului Brașov.



În ce privește cele două proiecte ale Primăriei Brașov, cel privind amenajarea terminalului de transport a fost semnat vineri și vor urma etapele implementării acestuia, iar parcarea subterană se află în faza de elaborare a documentației necesare organizării licitației pentru elaborarea studiului de fezabilitate.
Potrivit directorului de investiții al SRCF Brașov, a fost lansată licitația pentru realizarea unei legături între gara Bartolomeu și aeroportul internațional Brașov- Ghimbav, iar printr-un alt proiect urmează să fie reamenajată întreaga zonă a gării Bartolomeu.

Adina Chirvasă